Tyger

Här kommer en bild på de tyger jag för tillfället har hemma och som passar till buffar och mössor. Fler tyger bland annat med moln (rosa och turkos) är på väg.Bild: Privat

 


NeaVäska

Nu är väskan klar som jag fått i uppdrag att sy till en av grabbarnas kusiner. Jag hoppas hon blir glad. Själv tycker jag det blev en riktig färgklick!
Tygerna har jag hittat på Åhléns. Den randiga utsidan är en vaxduk som passar bra till barn som kanske inte alltid tänker sig för var de ställer ner sina väskor. Bara att torka av :). Fodret köpte jag också på Åhléns och det är vanlig lila bomullsväv.

Nu väntar jag bara på att få överlämna den och se vad gympatjejen säger.
Bilder: Privat


Hembakad pizza

I lördags provade vi att göra hembakad pizza på surdeg. Det blev riktigt smarrigt! I botten gorgonzolasalami, bacon, rostad paprika. Ovan på lades tomatsåsen ut toppad med mozzarella. När den kom ut ur ugnen så lades den sista toppingen på i form av ruccola och basilika.


Bild:Privat


Ap- & Lejontröja

Till ap- & lejonmössan jag tidigare bloggat om sydde jag även en tröja i samma tyg. Tröjan är i strl 92 och ett mönster från OttoBre 6/2009. Vi får se om den passar till 2-åriga kusinen, då jag tycker modellen verkar ganska stor i storleken.


Bild:Privat


Honungsbröd

Idag har vi varit i baktagen här hemma. Bakade honungsbrödet från surdegsboken jag fick i julklapp. Blev ganska bra, önskar mig dock brödkorgar att jäsa bröden i då det blev ganska tillplattade eftersom de fastnade i kanterna på bunkarna jag använde i stället. Det är ju lite svårt att mjöla på ett bra sätt i en stålbunke.
Lillebror uppskattade i alla fall brödet för det hann knappt svalna förrän han ville smaka.


Bild:Privat


Present

Tidigare i veckan sydde jag klart en mössa i det turkosa ap- och lejontyget för att ha med mig till grabbarnas kusin som fyllde 2 år i går. Det blev en mössa i dubbelt tyg som passar när den skånska "vintern" kommer tillbaka eller till våren när solen börjar titta fram. Vet inte om 2-åringen uppskattade presenten så värst, han provade den dock efter ha kontrollerat klart alla funktioner/ljud på brandbilar, polisbilar och traktorer han fått. Bild:PrivatBild: Privat


Ännu en fodrad mössa

Köpte ett vitt och marinblått tyg på Furulunds i Västerås när jag var där under julen, och i förra veckan kompletterade jag med ett vitt fleecetyg från Gittes tygkälla. Självklart var jag ju tvungen att prova att sy ännu en mössa. Här är resultatet, visar tyvärr inte färgerna så bra.


Bild: Privat


Strandväska

Fick för mig att sy något annat än mössor och buffar för en stund och snubblade över ett mönster i en gammal 'Allt om handarbete' tidning på en strandväska modell större. Sagt och gjort så blev den klar i lördags eftermiddag innan vi skulle på kalas. Den var perfekt att ha barnens extrakläder och vantar i när vi skulle bort.


Bild: Privat


Present

I går var vi på kalas då våra vänners minsta fyller 4 år i veckan. Då passar det ju bra att ta med en present i form av en stjärnmössa och buff. Självklart fick han även ett passande hårt paket i form av en verktygslåda med tillhörande arbetshandskar, så nu kan han hjälpa pappa med byggprojekten!

Mössan och buffen/halsduken är sydd av ett marinblått tyg med vita stjärnor på som jag köpt på Stoff & Stil. Denna modell av mössa är inte fodrad utan endast dubbelsydd.


Bilder: Privata


Fin dag vid Ekenabben

I lördags var jag och grabbarna vid Ekenabben och promenerade på förmiddagen. Det var nog runt 5 minusgrader och isen låg fin, några få hade vågat sig ut på en skridskotur. Det har ju varit kallt en längre tid så det är nog ganska tjock is. Vi höll oss dock för säkerhetsskull vid strandkanten. För ovanligthetens skull lyckades jag få en liten serie med bilder på storebror, detta hör inte till vanligheterna då han helst vänder ryggen till kameran.


Bilder: Privata


Näsduksfodral & Mössa

I går kväll blev det lite sytt igen, snodde ihop två stycken näsduksfodral. Verkligen busenkelt! Dessutom blev det en liten toppig mössa i egen design av lite stuvbitar av elefanttyget från Stoff & Stil.


Bild: Privat


Fodrad mössa

I går kväll sydde jag en ny fodrad mössa till lillebror i pingvintyget jag tidigare köpt på Stoff och Stil. Jag använde svart fleecetyg som foder. När jag var klar med den kom jag även på  att han kanske skulle ha en buff i samma tyg, så det blev även en sådan. Buffen är perfekt som halsduk för barn som annars inte är så förtjusta i att ha något runt halsen. Självklart ville även storebror ha en likadan mössa och buff när han såg lillebrors så det blev till att sy lite till idag.

Bild: Privat

 


Nybakade bullar till frukost

I morse åt vi nybakade bullar till frukost från boken jag fick i julklapp, Surdegsbröd av Martin Johansson. Sambon rörde ihop degen i går kväll och sen fick den vila i kylen över natten. I morse gräddade jag bullarna och sen avnjöt vi en mycket god frukost med nybakade bullar. Smaskens!

Bild: Privat


RSS 2.0