Bakdag


Bild: Privat


Idag har vi hunnit med en hel del här hemma. På förmiddagen bakade jag och stora killen  Vaniljbullar och Chokladsnittar. Sambon och lilleman rensade garaget från jul och nyårshelgernas sopor.
På eftermiddagen blev det en tur till stan och mellanmål på Duvanders. GottGott.
Medan sambon tog en tur i löparspåret så passade jag och grabbarna på att handla lite mat.

Jag har lagt recepten på en egen sida där ni även finner recept på ett mycket gott Danskt Rågbröd.

Lite pyssel med bilder

Nu har jag äntligen blivit frisk, tog nästan en vecka från det att febern gav med sig till dess att huvudet och kroppen ville vara med ordentligt igen.
I kväll somnade barnen i skaplig tid så jag hann sätta mig ner och scrappa lite bilder, men vad svårt det är att välja bland alla bilder man har! Men denna bilden fastnade jag lite extra för då jag minns hur stolt storebror var i samband med att bilden togs. Lillebror var inte ens 4 veckor gammal och vägde 2392 gram och var 45,5 cm lång (kort).


Bild: Privat

Rapport från ett influensafall

I år var det min (o)tur att drabbas av influensan. Efter att ha varit hemma och tagit hand om mina killar som alla hann vara sjuka innan mig, nja nästan i alla fall två dagar var lillgrabben och jag hemma tillsammans med feber.Febern far uppåt och man fryser så att det inte går att uppbringa så många täcken och filtar för att kunna dämpa feberfrossan. Nästan lika fort flyter man i princip bort (utan några täcken) när febern känner för att ta sig ett steg tillbaka igen. Efter ett antal sådana här febertoppar och dalar så kommer en märklig värk i hela kroppen och sen som toppen på det hela en djup hosta.

Nog från sjuk "soffan".
I morgon är jag nog på benen.

Sängkappa


Bild: Privat

Här kommer en bild på sängkappan jag sydde i mellandagarna. Det lyfte verkligen rummet, nu blev det mer flyt i färg och form. Oj är gardinerna fortfarande ostrukna ;) hihi, får nog fixa det någon dag då strykjärnet är framme.
I övrigt har det varit sjukt här hemma, alla mina grabbar har varit febriga och förkylda. Bara jag som klarat mig hittills!
Sambon som fått bihåleinflammation och en dunderkur antibiotika utskriven får tillbringa morgondagen hemma med lillkillen som fått feber igen efter 3 dagar som frisk.

Lite bättre ordning


Bild: Privat

Lite bättre ordning har det blivit på nyckelfronten sedan nyckelskåpet jag inhandlat på Åhléns kommit upp.
Innan fanns det nycklar lite här och var och ofta en jakt när man skulle få tag på en speciell.

Idag var första dagen på jobbet efter julledigheten, jag lunchade med mina grabbar och när jag återgick till arbete åkte de hem och hade en sån där härlig vinter i solsken och minusgrader. Lite snö hade det kommit under natten så 2 timmars pulka åkning sysselsatte dem efter mellanmålet. Jag är lite avis ;) att det inte är jag som är hemma med smågrabbarna.

Ommålat enligt önskemål


Bild: PrivatNu är storebror äntligen nöjd med färgen på fondväggen i sitt rum. Ljusblå mer åt det turkosa är hans favoritfärg! Nu återstår bara att välja en ny matta, då han framfört önskemål om en lika mysig matta som lillebror har på sitt rum.
För tillfället sitter han gärna på mattan i vardagsrummet och leker. Med på bilden ser ni även den tuffa sparbössan i form av en dubbeldäckare som storebror fått av morbror när han var i London för nåt år sedan.


Lite ljus

Idag har vi varit en sväng till IKEA, minikillen ska snart få en stor säng så det var väl det egentliga syftet med turen till det stora möbelvaruhuset. Som vanligt stannande det inte med ett inköp utan det blev både det ena och det andra.
En ny lampa till vardagsrummet fick följa med hem, samt det obligatoriska inköpet av värmeljus.


Bild: Privat


Gott Nytt År


RSS 2.0