Nya jackor


Bild: www.polarnopyret.se


Inventerade bland barnens jackor förra helgen och insåg att lillkillen behöver en ny vinterjacka och stora killen behöver en ny skaljacka då den gamla har gått sönder. Sagt och gjort i går drog jag med barnen på stan efter besöket hos frisören. Så idag har jag varit och köpt jackorna, då jag självklart hade glömt rabattkupong och värdecheckar hemma :).
Nu är det bara hem och test så det verkligen blev rätt storlek.

Förberedd för höstrusk

Bild: vincentshoestore.se

Då har vi inhandlat stövlar till stora grabben inför höstens regnrusk. Den här gången provar vi Vincents stövlar som är lite fodrade vilket kan passa bra med tanke på vilka höstar och vintrar vi har här nere i söder. Nu återstår endast en vinterjacka och stövlar till lillkillen.

Fantastisk utsiktBilder: Privata

Det blev mycket bilåkande på semestern i år. Vi hamnade bland annat vid Skuleberget, lilleman hade vi lämnat hos mormor och morfar så det var bara jag, sambon och stora grabben som åkte. Tur var kanske det för annars så hade vi aldrig kunna klättra de 400 metrarna upp till Skulebergets grotta. Först lite lätt kuperad skogsstig för att sen övergå i klippblocksklättning och trätrappor för att i slutet av stigningen övergå till riktiga stegar rakt upp efter berget. På väg upp och ner under denna promenad såg vi till stora grabbens förtjusning en kopparödla mitt på stigen. Det gick jättebra att klättra upp och ner även för en snart 5-åring, dock insåg vi att det aldrig hade gått med en 2-åring. Det var höga klippblock och långa stegar.

Att lättfil kan göra en pojke så ledsen...

Sonen var förtvivlad idag när han skulle till förskolan. Jag undrade vad det var i o m att han precis bytt förskola så kanske det är något man kan påverka eller förklara för han. Det visade sig att han inte tycker om filen som serveras på förskolan. Jag frågade hur det kunde komma sig då han tycker om fil hemma och tyckte om filen som serverades på gamla förskolan. "Men hemma och på mitt gamla dagis fick vi inte lättfil" svarade han när jag frågade. Jag var självklart tvungen att fråga personalen och då visade det sig att de fått reda på att det är det som ska serveras. Hans nya förskola hade också vanlig fil och mellanmjölk fram till sommaren. Jobbigt det där med att förklara för barn att det är någon annan än fröknarna på förskolan som bestämmer vad som ska serveras.Hoppas att de ändrar sig och börjar servera riktig fil och mellanmjölk igen. Tycker nog ändå att det är bra mycket bättre för växande barn!

BadkläderFrågan är om man ska köpa badkläder eller om vi orkar hålla på att smörja barnen flera gånger om dagen i en hel vecka. Det får vi fundera på annars får det nog bli dessa badkläder från Polarn & Pyret.

Nya möbler


Bilder: Eget collage av bilder från mio.se och inredabutiken.se

Nu när det börjar närma sig höst så har jag kommit på att jag önskar mig en ny soffa och lampa över soffbordet. Skulle även gärna byta matrumsbord. Jag har sett ut nya gardiner på Åhléns och 2 jättefina filtar. Under matrumsbordet skulle jag vilja ha en vit ryamatta, men där är jag och sambon inte riktigt överens. Jag inser ju själv att det blir som det blir med två relativt små barn, men lite fint kan man ju få ha det. Vi får se vad det blir.

Tillbaka efter semestern


Idag har jag bokat 1 veckas resa till Gran Canaria för hela familjen. Ska bli skönt att komma bort från det svenska höstrusket när det är som värst och ladda om och komma hem till julstöket med lite ny energi.
Känns bra att äntligen ha bokat resa, som vi har pratat i snart ett år men tyvärr inte riktigt har kunna planera in i sambons jobb och fritidsaktiviteter. Men nu mina små grabbar blir det sol och bad i en hel vecka. Längtar redan!

RSS 2.0