Rolig sida

Av en slump hittade jag till wordle.net där man kan skapa roliga layouter med ord man själv väljer. Självklart var jag tvungen att testa!

Bild: Privat, skapad på wordle.net

Bort med gips, nya skor och OL igen

Efter att storebror tagit bort gipset från armen i fredags åkte vi in till stan och gick till leksaksaffären och köpte en brandbil med båt-trailer som han själv valde ut. Efter det gick vi till Vincent och inhandlade ett par nya höstskor till storebror.

I söndags var det även premiär för storebror och lillebror på orienteringstävling. Medan min egen lillebror agerade barnvakt så sprang jag själv en öppen 7, 3,3 km kort bana där jag spikade varenda kontroll i den underbara skogen vid Friseboda. Grabbarna ägnade tiden jag var ute i skogen med att rädda maneter och klättra på militärbunkrar vid strandkanten.Randigt från Villervalla

Förutom Polarn & Pyret så har jag en annan randig favorit nämligen Villervalla. Kläderna har så härliga färger, lite busiga! Höstens kollektion är här och jag får nog planera in en tur till den närmaste återförsäljaren...hmm.. Malmö kanske kan kombinera det med seminariet jag ska på nästa vecka.

Bild: Villervalla.se

Pyssel när mörkret kommer

Då var det dags för hösten igen, då man kan krypa ihop i soffan med en filt över sig och titta på film.
Eller så kan man som jag ta tag i lite pyssel på datorn som legat nere hela våren och sommaren. Nämligen lite photoshop och digiscrap som jag påbörjade förra hösten. Här nedan kan ni se ett av mina första försök till lite pyssel på datorn.


Bild: Privat

En härlig tur i skogen

Idag har jag varit och sprungit 4-klubbs orienteringen som blivit en tradition bland orienterare i Skåne.
Jag har sprungit på samma karta förut, men det var på 5-dagars för 13 år sedan.
Gjorde bara en liten bom på 11:e kontrollen i övrigt gick det super, var ganska enkel kontrolltagning idag.
 Vet inte slutresultatet än men jag låg 4:a när jag åkte hem. Klubben verkar ha klarat sig kvar i grupp B, de resultaten var inte heller klara när jag åkte.
Här kommer ett kartklipp från dagens tävlingskarta. Terrängen var öppen och lättlöpt. Bokskog varvat med gammal granskog.

4-klubbs
Bild: Privat

Fräcka nyheter från BRIO...

Var inne och spanade på designtorget.se och hittade denna härliga BRIO helikopter. På BRIOs hemsida finns fler fräcka BRIO-leksaker.

Bild: designtorget.se

Nu börjar det...

Ja, då var det dags att plocka fram den ovärderliga flaskan under höst- och vinterhalvåret.
Lillebror fick gå hem lite tidigare från förskolan idag då han sovit jättemycket, ätit dåligt och dessutom genomgått otaliga blöjbyten. Det har varit lugnt sedan hemkomsten, men jag får vara hemma med honom i morgon iallafall för säkerhets skull.


Bild: Privat

Seg måndag

Idag sov vi lite för länge...kl 06.56 tittade jag på klockan samtidigt som jag hörde lillebror tjooa från sitt rum. Hm om 15 minuter ska vi vara på förskolan med grabbarna. Skakar raskt av mig den lilla stress som uppstår...vad gör det om jag kommer till jobbet 8.30 idag? Jo, jag får ta 30 minuters lunch och sen får jag hämta dem lite sent.

Lämningen flöt på bra, stämplade in 8.36 på jobbet. Tar jag 30 minuters lunch så hinner jag....kanske inte...jobba 8 timmar och hämta barnen senast 17.15. Blir kanske lite tight...det får nog bli lite minus på flexet...idag igen...

Ännu ett inköp

Tittade in en sväng på Polarn & Pyret efter jobbet i fredags och kunde inte motstå denna underbara filt.
Så nu har lillebror ännu en filt att variera med.


Bild: Privat

Sjukhusbesök igen...

Tyckte förra lördagens besök på akuten var tillräckligt. Men storebror insåg inte att det innebär ett besök på akuten om man stoppar in något i örat.
Efter en kontroll med ficklampa hemma och ett samtal till sjukvårdsupplysningen så var det bara att sätta sig i bilen och köra in med storebror till akuten kl 21.30 på lördagskvällen. En timme senare somnar han på soffan bredvid mig och sover fram till vi får träffa en öronläkare kl 00.05. Han plockar ut något litet och hårt, dock ingen legobit som storebror sa att han stoppat in i örat (måste ha fallit ur på vägen ut till oss, när han blev lite skraj) utan en popcornbit.

Han har förhoppningsvis lärt sig nåt av detta...


Bild: Privat

Dille på filtar

Den senaste tiden har jag fått någon form av dille på filtar. Var jag än går så fastnar jag just vid filtarna. Under en shoppingrunda med en väninna i somras drogs jag till denna filt från Elodie Details när vi tittade in en sväng på Toddler.
Blev ett inköp direkt, å numera används den som mysfilt i lillebrors vagn.


Bild: Privat

Bild av TV-bänken

Det var i och för sig ett tag sedan jag blev klar med ommålningen av TV-bänken, men här kommer det en liten bild.
IKEAs BILLY TV-bänk i bok spraydes om till matt svart och på skjutdörrarna i glas la vi på en frostad film på insidan.

Bild: Privat

Fina favoriter

Sedan förskolestarten i juni har lillebror en svart Fjällräven Mini Kånken, perfekt "dagis" väska för småknattar. Tyckte den svarta passade lillebror bäst, men den finns i många olika färger.

Den andra mycket användbara saken är bananfodralet, köpte ett svart till mig själv och ett blått till grabbarna. Så nu är det slut på söndermosade bananer i väskan.


Bild: Privat

Blir inte alltid som man tänkt sig...

I lördags fyllde storebror 4 år! Då pappa inte skulle vara hemma förrän på söndag eftermiddag flyttade vi kalaset till dess i stället.
Lördagen bjöd på frukost på sängen och presenter från mamma, pappa och lillbrorsan. Frukosten bestod av en härlig lipande grodbakelse, välling och lite juice.
Strax innan pappa skulle åka i väg dök helt plötsligt mormor och morfar upp! Vilken överraskning!!! De som sagt att de inte kunde komma för de skulle vara upptagna med att riva båttältet i helgen!

På eftermiddagen grusades planerna för storbror att cykla till en kompis på födelsedagskalas, slutade med en bruten arm och 4½ timme på akuten. Så nu vandrar han runt med armen i ett paket.


Bild: Privat

RSS 2.0