Nu börjar det närma sig

Snart är det bara 5 dagar kvar till julafton, storebror väntar redan på tomten. Tur att han (tomten alltså) hade vägarna förbi förskolan idag och delade ut lite julklappar till alla underbara barn på brorsornas förskolor. Storebror berättade raskt att han hade provsmakat risgrynsgröt till lunch och att han faktiskt tyckte det var GOTT! Tilläggas ska att han aldrig tyckt om risgrynsgröt tidigare, men havregrynsgröt har slunkit ner utan problem.

Min fina amaryllis blommar så fint just nu, tyvärr verkar det bara bli en stängel på min vita. Sambon ville ha en röd amaryllis, men jag ville ha en vit.
Det blev en liten kompromiss!
Jag valde en vit och sen en mörkröd till sambon, vilket han är mycket nöjd med för på hans blir det två stänglar :). Anledning är att jag inte riktigt gillar den ljusröda färgen på amaryllis och på julstjärnor också för den delen så där blev det också två mörkröda.

Julstämningen börjar så sakterliga infinna sig. I morgon blir det till att köpa gran, storebror har tjatat hela veckan så nu får jag nog ta och prioritera ett inköp av gran.Bild: Privat

Vår nya matta

För några veckor sen köpte jag en svart matta på IKEA, men jag blev inte riktigt nöjd med att ha den under bordet i vardagsrummet utan den får så småningom hamna i storebrors rum. I stället skickade jag sambon att köpa en matta på Mio vid namnet Pearl, som jag någon dag innan varit och tittat på.


Bild: Privat

Vi konstaterade snabbt att det blev mycket bättre med denna matta.

Lite skrämmande

Här om veckan kom ett paket med två böcker till sambon som han beställt, Den Hemlige Kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik och Äkta Vara - Gudie till oförfalskad mat båda av Mats-Eric Nilsson. Jag har börjat läsa lite i Den Hemlige Kocken, klart jag redan innan har förstått att det är mycket skräp i den mat vi köper, men efter att ha läst lite i denna så inser jag hur vedertaget det har blivit med att tillsätta aromer och färgämnen i vår mat för att den ska se bra ut och smaka lite bättre bara för att man väljer att bl a snåla på t ex riktiga bär i sylten. Att tillverkarna sedan har mage och säga att det är riktigt saffran i lussebullarna och sedan efter det skriva aromer i innehållsförteckningen är ju rätt magstarkt när man inser att smaken i aromämnen är så mycket starkare än den äkta varan.

 

Gissa vem som kommer att vara ännu mera skeptisk till maten vi handlar och stoppar i oss.

Andra advent

Idag är det redan andra advent. Allt adventspynt är framme och nya blommor har kommit på plats. Det är så mysigt när vintermörkret lyses upp av adventsljus i våra fönster. Grannen ställde in och klädde granen idag! Visst blir det ännu mysigare och juligt med granen på plats, men det är ändå 17 dagar kvar till julafton. Vi kommer antagligen ställa in granen någon av dagarna innan jul ev redan 4:e advent.


Bild: Privat

På önskelistan

Har hittat så fina saker på tiogruppen, dessa två utvalda hamnar på min önskelista.


RSS 2.0